Гэртээ хийх жор: Жантай гоймон

Солонгос кинон дээр та жантай гоймонг бишгүй л харж, сонссон байх. Идэх юмсан гэсэн хүсэл их л төрдөг байсан бизээ. Одоо ч борооны мөөг шиг Солонгос хоолны газар олширсоор орж үзээгүй хүмүүс, идэж үзээгүй зүйлс тэрний хирээр ховордсон билээ. 

Жантай гоймон 4 хүний порц 

Ашиглах материал 

Гахайн мах 100гр, 2 ширхэг төмс, 2 ширхэг сонгино, бөөрөнхий байцаа 200гр, сармис, цагаан гаа, гоймон 4 хүнийхээр, лапша гоймонгоор хийж болно харин гоймонгоо хэт нялцайлгалгүй болгох нь чухал. 

Нэмэлтээр хулуу, өргөст хэмх хийж амт нэмж болно. 

Амтлагч бэлдэх 

Ургамлын тос 50гр, хятад жан 100гр, сой соус 1,5 халбага, нунтаг цагаан гаа халбаганы 1/3, элсэн чихэр 2 халбага, давс халбаганы 1/3, крахмал 4 халбага+4 халбага ус /крахмалаа найруулна/. 


Хийх арга 

1. Гахайн мах,төмс,сонгино, байцаа, хулуу зэргээ бүгдийг нь дөрвөлжин хэрчинэ.

2. Өргөст хэмхээ нарийхан хэрчээд сармис цагаан гаагаа хэрчиж бэлдэнэ. 

3. Хайруулын тавганд ургамлын тосоо хийн бага зэрэг халангуут нь жангаа хийж 5 минут орчим болгоод гаргана. 

4. Хайруулын тавганд 3 халбага ургамлын тос хийн дунд зэргийн галд сармис, цагаан гаагаа эхэлж хуураад дээр нь гахайн махаа хийн хуурч төмс, сой соус, нунтаг цагаан гаагаа хийн хуурна. 

5. Төмс бага зэрэг болоод ирэнгүүт нь хулуу, сонгино, байцаагаа хийн хуураад дээр нь жангаа хийн сайтайр хуурна.

6. 2 аяга ус хийн буцалгана. 

7. Элсэн чихэр, давс, найруулсан крахмалаа хийн буцалгана. 

8. Гоймонгоо буцалган хүйтэн усанд сойж усыг нь шүүн авч таваглан дээр нь бэлдсэн амтлагчаа хийн бэлэн болно.

 

Бусадтай энэ мэдээллийг хуваалцаарай.

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.



2016-05-04 5580

2016-01-21 4992

2016-05-30 4233

2016-03-14 3924

2016-01-22 3775

2016-02-29 3286

2016-03-21 3138

2016-01-22 3109

2016-01-27 2894

2016-08-04 2782

2016-02-23 2592

2016-01-25 2582

2016-04-27 2496

2016-08-19 2466

2016-03-02 2313

2016-08-26 2283

2016-06-07 2199

2016-08-18 2117

2016-08-04 2065

2016-08-24 2053