Гэртээ хийх жор: Жантай гоймон

Солонгос кинон дээр та жантай гоймонг бишгүй л харж, сонссон байх. Идэх юмсан гэсэн хүсэл их л төрдөг байсан бизээ. Одоо ч борооны мөөг шиг Солонгос хоолны газар олширсоор орж үзээгүй хүмүүс, идэж үзээгүй зүйлс тэрний хирээр ховордсон билээ. 

Жантай гоймон 4 хүний порц 

Ашиглах материал 

Гахайн мах 100гр, 2 ширхэг төмс, 2 ширхэг сонгино, бөөрөнхий байцаа 200гр, сармис, цагаан гаа, гоймон 4 хүнийхээр, лапша гоймонгоор хийж болно харин гоймонгоо хэт нялцайлгалгүй болгох нь чухал. 

Нэмэлтээр хулуу, өргөст хэмх хийж амт нэмж болно. 

Амтлагч бэлдэх 

Ургамлын тос 50гр, хятад жан 100гр, сой соус 1,5 халбага, нунтаг цагаан гаа халбаганы 1/3, элсэн чихэр 2 халбага, давс халбаганы 1/3, крахмал 4 халбага+4 халбага ус /крахмалаа найруулна/. 


Хийх арга 

1. Гахайн мах,төмс,сонгино, байцаа, хулуу зэргээ бүгдийг нь дөрвөлжин хэрчинэ.

2. Өргөст хэмхээ нарийхан хэрчээд сармис цагаан гаагаа хэрчиж бэлдэнэ. 

3. Хайруулын тавганд ургамлын тосоо хийн бага зэрэг халангуут нь жангаа хийж 5 минут орчим болгоод гаргана. 

4. Хайруулын тавганд 3 халбага ургамлын тос хийн дунд зэргийн галд сармис, цагаан гаагаа эхэлж хуураад дээр нь гахайн махаа хийн хуурч төмс, сой соус, нунтаг цагаан гаагаа хийн хуурна. 

5. Төмс бага зэрэг болоод ирэнгүүт нь хулуу, сонгино, байцаагаа хийн хуураад дээр нь жангаа хийн сайтайр хуурна.

6. 2 аяга ус хийн буцалгана. 

7. Элсэн чихэр, давс, найруулсан крахмалаа хийн буцалгана. 

8. Гоймонгоо буцалган хүйтэн усанд сойж усыг нь шүүн авч таваглан дээр нь бэлдсэн амтлагчаа хийн бэлэн болно.

 

Бусадтай энэ мэдээллийг хуваалцаарай.

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.



2016-05-04 5535

2016-01-21 4948

2016-05-30 4069

2016-03-14 3871

2016-01-22 3735

2016-02-29 3183

2016-03-21 3094

2016-01-22 3066

2016-01-27 2857

2016-08-04 2713

2016-02-23 2555

2016-01-25 2550

2016-04-27 2470

2016-08-19 2439

2016-03-02 2269

2016-08-26 2227

2016-06-07 2164

2016-08-18 2086

2016-08-04 2020

2016-08-24 2008